Specialisaties

Weer in je kracht
Triggerpoint activeren

Dry needling

Dry needling is een behandel methode waarbij, door middel van een dunne accupunctuur naald, een triggerpoint (knoop) in de spier aangeprikt wordt. Hierbij wordt geen vloeistof ingespoten vandaar de term ‘Dry needling’. Het gebruik van deze techniek is een hele mooie aanvulling op een behandeling om een directe ontspanning prikkel aan de spiervezels te geven.

Wat gebeurt er tijdens dry needling?

 

Ik ga op zoek naar triggerpoints in de spier, dit zijn verhardingen die je in sommige gevallen ook zelf al eens gevoeld hebt. In de volksmond worden deze triggerpoints ook wel knopen genoemd. Dee knopen kunnen lokaal pijn klachten veroorzaken en een reden zijn dat een spier niet goed kan ontspannen, met overbelasting klachten, kramp of bewegingsbeperkingen als gevolg.

Op de plek van de gevonden triggerpoint wordt het naaldje ingebracht, dit is volledig pijn loos. Dan ga ik op zoek naar het pijn uitlokkende punt in de spier om lokaal een aanspanning op te laten treden. Dit noemt met ook wel een twitch. Dit kan gepaard gaan met een diep en zwaar gevoel in de spier te te vergelijken is met kramp. Na deze prikkeling zal de spier zich weer herstellen tot een normale basis spanning.

Dry needling is geen behandeling op zichzelf maar zal altijd een onderdeel zijn van een breder behandelplan om klachten te laten herstellen en deze in de toekomst te voorkomen.