Informatie

vergoeding en Tarieven

Hoe werkt een osteopathie behandeling?

Wat kun je verwachten?

1 - Kennismaking & onderzoek

Het eerste bezoek zal opgedeeld zijn in een aantal onderdelen:

  • De kennismaking
  • De anamnese/vraaggesprek
  • Het lichamelijk onderzoek
  • Uitleg van mijn bevindingen
  • Doelstellingen afstemmen

Tijdens het vraaggesprek zullen meerdere facetten aan bod komen waaronder het ontstaan van de klacht, het verloop en de locatie van de klacht. Ook zullen we de externe factoren doornemen zoals leefstijl, voeding, medicatiegebruik, eerdere ingrepen of operaties, emotionele- en stressfactoren en eventuele doorgemaakte ongelukken.

Wanneer je de afspraak online hebt ingepland dan heb je een groot deel van deze vragen in de vorm van een vragenlijst vooraf ontvangen zodat je deze van te voren in jouw eigen tempo kan beantwoorden. Wij moedigen het vooraf invullen van deze vragenlijst aan, omdat we zo tijdens de afspraak meer tijd overhouden voor de behandeling.

Na het vraaggesprek gaan we aan de slag met een lichamelijk onderzoek waarin ik opzoek ga naar de oorzaak van de klachten. Dit doe ik door een algemeen onderzoek van het gehele lichaam om vast te stellen wat de oorzaak en het gevolg is van de klacht. Dit doe ik doormiddel van rustige en zachte technieken om de locatie en eventuele bewegingsverliezen vast te stellen.

Aan de hand van de bevindingen uit het vraaggesprek en het lichamelijk onderzoek zal ik tot een conclusie komen wat betreft jouw klachten. Deze conclusie is nodig om een goed behandelplan te maken en de behandeldoelen goed af te kunnen stemmen op wat jij als patiënt wilt en wat ik daarin kan betekenen. 

 

2 - Behandeling

Na het onderzoek zal de behandeling plaatsvinden.

De behandeling zal voornamelijk uit manuele technieken bestaan. Dit houdt in dat ik met name met mijn handen bezig ben om de gevonden beperkingen op te lossen.

Er zijn veel verschillende soorten behandeltechnieken die ik tijdens een behandeling kan inzetten. Zo kan er onderscheid gemaakt worden tussen bindweefsel, spier- en gewrichtstechnieken. Maar ook bijvoorbeeld stretches of manipulaties.

Aan het einde van de behandeling kan het zijn dat je adviezen mee krijgt gericht op leefstijl, houding, rust of in de vorm van oefeningen die je thuis kunt doen om het herstel tussen de behandelingen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Tarieven

Intake  (35-45min) / (Baby/kind) € 95,00 /  (€ 85,00)
Behandeling  (30-40 min) / (Baby/kind) € 85,00 /  (€ 75,00)

Spoedbehandeling (binnen 7 dagen, buiten vaste werktijden)

(let op: alleen via mail, telefoon of whatsapp te boeken) (25 min)

 € 56,00
Toeslag osteopathie aan huis behandeling € 15,00
Niet nagekomen afspraak of te laat afgemelde afspraak 100%
Overdrachtsbrief Kosteloos
Letselschade brief (wordt gedeclareerd bij de aanvragende partij)Per 10 min€17,50

Wordt osteopathie vergoed?

Osteopathie is niet opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Toch vergoeden veel zorgverzekeraars wel de behandeling (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering. Dit kan per verzekeraar en polis verschillen.

Omdat wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Osteopathie Federatie (N.O.F.) en de Nederlandse Vereniging voor Osteopaten (N.V.O) kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling bij jouw zorgverzekering.

Wat betekent dat voor jou?

Aan het einde van de week waarin je behandeld bent ontvang je een mail met daarin de factuur. Op deze factuur staan alle benodigde betaalgegevens om de betaling van de behandeling te voldoen. Betaling zal zodoende via overboeking plaatsvinden. 

Wanneer osteopathie binnen jouw zorgpakket valt dan kun je de factuur vervolgens zelf indienen bij de verzekering om in aanmerking voor vergoeding te komen.

Wanneer je graag een factuur op papier ontvangt dan kun je dit tijdens de behandeling aangeven. ik zal deze dan voor je uitprinten. 

Hulp bij het zoeken van een geschikte verzekering

Bekijk op deze pagina welke zorgverzekeraars een vergoeding bieden voor osteopathie.

Osteopathie Tim Balvers aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden in het getoonde overzicht vanuit de link hierboven. Raadpleeg voor de exacte vergoeding altijd de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de osteopathische behandeling, die door Osteopathie Tim Balvers wordt gegeven, door de verzekering (deels) wordt vergoed.