Over mij

Tim Balvers
Wie is tim balvers

Love my work

Osteopathie bevordert jouw natuurlijke welzijn door het herstellen van balans en het verminderen van fysieke klachten.

Met een verleden in twee verschillende topsporten is mijn interesse in het maximaal laten presteren en in balans zijn van het lichaam altijd groot geweest.  Van jongs af aan heb ik op nationaal niveau geschaatst en daarna heb ik de overstap gemaakt naar het bobsleeën.

Deze beide sporten hebben mij als persoon gevormd. Dit komt mede door het doorzettingsvermogen, punctualiteit en doelgericht werken wat ik als atleet nodig had. Daarbij heeft de grote verscheidenheid aan trainingen en het werken met top coaches mij heel veel ervaring gegeven binnen hardloop, kracht en team gerelateerde sporten.

In de periode dat ik schaatste heb ik de studie fysiotherapie gevolgd en deze met succes afgerond in 2010. Na het afronden heb ik het vak fysiotherapeut gecombineerd met bobsleeën op het hoogste niveau. Hierbij was ik zowel therapeut als atleet, wat mij heel veel extra kennis heeft gegeven. 

 

Met het beëindigen van mijn topsport carrière heb ik mij volledig gericht op het werk als fysiotherapeut. Hierin kan ik al mijn energie, doelgerichtheid en punctualiteit kwijt.

Eerst ben ik mij verder gaan ontwikkeling op sport specifiek gebied. Ik kwam er al snel achter dat alle jaren aan topsport mij al dusdanig geschoold hadden dat ik mij beter breder kon gaan ontwikkelen. Zodat ik elke patiënt op meerdere vlakken kan helpen en begeleiden naar een gezond en goed functionerend lichaam. 

In mijn behandeling kwam ik telkens vaker tot de conclusie dat we te weinig naar de patiënt en het lichaam in zijn geheel kijken en hoe alle structuren daarbij ten opzichte van elkaar bewegen. 

Dit is een van de redenen geweest om de studie osteopathie aan de International Academy of Osteopathy te gaan volgen in Zeist. Bij deze opleiding kijk je naar de volledige persoon en waar de klachten vandaan komen, hierbij komt natuurlijk de pijn locatie aan bod maar kijk ik ook verder naar eventuele disbalansen op andere plekken in het lichaam die de klachten in stand kunnen houden. 

Met deze aanpak streef ik naar het beste resultaat voor de patiënt. 

Ik hoop u dan ook graag een keer in de praktijk te ontmoeten wanneer u lichamelijke ongemakken ervaart.