Wanneer osteopathie?

Kom terug in balans
Breng balans terug in het lichaam

Wanneer osteopathie?

Osteopathie is een complementaire geneeswijze die zich richt op het behandelen van de structuur en functie van het lichaam als geheel. Het richt zich niet alleen op de symptomen, maar zoekt naar de onderliggende oorzaak van jouw klachten. Door het herstellen van de balans in het lichaam, kan osteopathie helpen bij uiteenlopende gezondheidsproblemen.

 

Rugklachten

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen osteopathie raadplegen, is vanwege rugpijn. In veel gevallen zijn deze klachten het gevolg van een slechte houding, spanning of een verkeerde beweging. Een osteopaat is in staat om de oorzaak van de pijn te achterhalen. Door middel van een uitgebreid onderzoek en gerichte behandelingstechnieken, kan de pijn worden verlicht en de functionaliteit van de wervelkolom worden hersteld.

Algemene tips na een osteopathie behandeling

Door het stimuleren van de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen is het belangrijk om voor en na de behandeling voldoende te drinken. Dit helpt het lichaam alle vrijgekomen afvalstoffen goed af te voeren. Verder is het fijn om de ruimte te hebben om de rest van de dag rustig aan te doen en bijvoorbeeld een korte wandeling in de natuur te maken.

Nek- en hoofdpijnklachten

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht waar vrijwel iedereen wel eens mee te maken heeft. Vaak is het van tijdelijke aard, maar klachten zoals migraine of clusterhoofdpijn komen ook geregeld voor. Deze intense vormen van hoofdpijn kunnen het dagelijks functioneren ernstig beïnvloeden. Een mogelijke behandeling bij hoofdpijnklachten is craniosacraaltherapie. Dit is een zachte en subtiele behandeltechniek die zich richt op het herstellen van de bewegingsvrijheid van de schedeldelen. 

Tijdens deze behandeling wordt gebruik gemaakt van zachte bewegingen en manipulaties waardoor de doorbloeding bevordert, de bloedvaten ontspannen en de circulatie verbetert. Dit kan helpen om de pijn te verminderen en te voorkomen dat het zich verder uitbreidt.

Osteopathie en wetenschappelijk bewijs

Hoewel osteopathie een populaire aaanvullende geneeswijze is, is er vraag naar meer wetenschappelijk onderbouwing wat betreft de verschillende behandelingen. Dit is simpelweg te verklaren doordat osteopathie zich richt op de individuele patiënt en er geen standaard behandelplan is. Hoewel er altijd vraag naar meer wetenschappelijk bewijs is, is er wel degelijk een stabiele onderbouwing wat betreft osteopathie. 

Lees meer over wat Osteopathie is >

Gewrichtsklachten en sportblessures

Ook bij spier- en gewrichtsklachten, zoals gewrichtspijn, sportblessures en chronische spierspanning, kan osteopathie uitkomst bieden. Door middel van manuele technieken stimuleert een osteopaat het zelfherstellende vermogen van het lichaam, bevordert het de doorbloeding en verbetert het de bewegingsvrijheid van de gewrichten. Hierdoor kun je sneller herstellen en jouw dagelijkse activiteiten zonder beperkingen hervatten.

Wat kun je voelen na een osteopathie behandeling?

Na een osteopathie behandeling kun je verschillende reacties en sensaties ervaren, zoals:

  • Ontspanning: veel mensen voelen zich ontspannen na een osteopathie behandeling. Dit kan komen door het verminderen van spierspanningen en het stimuleren van de bloedcirculatie.

Lees meer over wat Osteopathie is >

Klachten gerelateerd aan het zenuwstelsel en de spijsvertering

Osteopathie heeft ook positieve effecten op lichaamssystemen zoals het zenuwstelsel, de spijsvertering en de bloedcirculatie. Het kan bijvoorbeeld verlichting bieden bij burn-out klachten, maag-  en darmklachten en menstruatieproblemen. Osteopathie stimuleert de natuurlijke processen in het lichaam en helpt om de algehele gezondheid te verbeteren.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?

Wanneer je last hebt van rug- en nekpijn, gewrichtsklachten, sportblessures of andere gezondheidsproblemen, dan kan osteopathie een effectieve, natuurlijke en holistische benadering zijn. Door het herstellen van de balans in jouw lichaam, kan een osteopaat bijdragen aan het verminderen van klachten en het optimaliseren van jouw algehele gezondheid.

Ontdek zelf hoe osteopathie jou weer op weg kan helpen naar een leven zonder pijn en ongemak.