Specialisaties

Weer in je kracht
de 3 systemen in je lichaam opschonen

Osteopathie

Osteopathie is een manuele behandelwijze waarbij de therapeut alleen met zijn handen werkt. De insteek van osteopathie is balans terugkrijgen in de 3 verschillende systemen van het lichaam. Namelijk het bewegingsapparaat, het orgaansysteem en het cranio-sacraal systeem.

Optimaal functioneren

Het bewegingsapparaat heeft betrekking op alle spieren, pezen en gewrichten en speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven en ook vaak in de klacht die u als patiënt ervaart.

Het orgaansysteem omvat alle organen en daarbij wordt gekeken naar de bewegelijkheid van een orgaan en de mogelijkheid tot afvoeren van zijn afvalstoffen. Een orgaan moet net zoals een knie goed kunnen bewegen om bijvoorbeeld de ademhaling te kunnen volgen. Wanneer dit niet gebeurt dan kan dit voor problemen zorgen op de plek waar het orgaan zit maar ook op andere plekken in het lichaam.

Het cranio-sacraal systeem. Hieronder vallen de schedelbotten, het ruggenmerg en de hersenvliezen. Een goed voorbeeld van een klacht aan dit systeem is: hoofdpijnklachten na een val op het stuitje.

Wanneer deze drie systemen goed met elkaar in balans zijn dan kan het lichaam optimaal functioneren.

In mijn opleiding heb ik bewegingsapparaat en het visceraal systeem afgerond en zal ik deze ook meenemen in de behandeling.